29 Mart 2008 Cumartesi

Yarışmada liseler arasında birinci olan öğrenci Fatma Ülkü Betül kısa ödülünü aldıktan sonra, “Nasıl ki Mehmet Akif bu şiiri ilk yazdığında ödül verileceğini duyunca Meclise vermek istemediyse, ben de kendimi bu ödülü almaya layık görmüyor ve bana verilen 750 YTL’ lik bu ödülü İHH İnsani Yardımlaşma Vakfına bağışlıyorum dedi. Salondaki herkesin gözlerini yaşartan bu hareket uzun süre alkışlandı.
Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez, Genel Başkan Yardımcısı Mecit Dönmezbilek; Mehmet Akif Ersoy’un, Türkçe’mizi en güzel kullanan insanlardan biri olduğunun altını çizerek. 17 Şubat 1921’de Ankara’daki evinde bu şiiri yazdığında Meclis’in 500 liralık ödül verdiğini duyunca yazdığı şiiri Meclise teslim etmemiştir. Mehmet Akif”in, bu şiiri para karşılığında yazmadığını ima etmek için yapmış olduğu bu hareketten bizlerin ne tür bir ders çıkarması gerektiğini düşünmesi gerekir dedi. Üstüne üstlük Mehmet Akif’in o yılları maddi açıdan çok sıkıntılı geçmesine paraya çok ihtiyacı olmasına rağmen kalbinden gelerek yazdığı o şiir karşısında maddi bir ödül almayı kabul etmemişti” dedi.
AGD, Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ise konuşmasında , “Olmasa olmazlarının başında inanç, örf ve adetler var olduğu müddetçe korkmayın dedi. Çünkü inancına bağlı kalarak bir insanın neler yapabileceğini bizler yakın tarihimizde Çanakkale’de gördük. Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi vs. her türden insanı ile ecdadımız bize iman gücü ile bu vatanı emanet etmiştir. İstiklal Marşımızı yazan milli şairimiz Mehmet Akif’in de bu şiiri yazarken ne tür duygular taşıdığını birazdan öğrencilerimizin okuyacağı nağmelerde tekrardan göreceğiz” diye konuştu.
AGD Konya temsilcisi Hasan Bircan, “ İstiklal Marşımızın 87. yıldönümü anısına düzenlediğimiz bu programdaki niyetimiz; öğrenci kardeşlerimizdeki cevherleri ortaya dökmek, aynı zamanda İstiklal Marşı’nın ruhunda olan iman dolu iklimi burada sizlerle birlikte paylaşmaktır. Hepimizin aklına öğrenci deyince; sınav, çalışma ve başarı gelir. Bizler de Anadolu Gençlik Dergisi olarak, A.G. Derneği’nin de katkılarıyla hazırladığımız bu programda, öğrencilerimizin çalışarak ne tür başarılar elde edebileceklerini görmek adına burada bulunuyor ve öğrenci kardeşlerimizden desteklerini esirgemeyen tüm velilerimizde de teşekkür ediyoruz” dedi.

Asım’ın nesli yarıştı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında Mehmet Akif’in ince ruhu damgasını vurdu.



AGD Bölge Başkanı Bahri Kırışık ise geceyi tertipleyen Anadolu Gençlik Dergisine ve Derneğine teşekkür ederken, “ Zira milli emanetleri korumak ve yaşatmak adına yapılan tüm programlarda Anadolu Gençliğin adını duyuyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilere de şunu demek isterim. Dedeleriniz, sizler gibi gençlerin geleceğini ümit ederek bu mısraları bize yazmış ve bugünlere taşımışlardır.
Konuşmacıların ardından finale kalan 15 öğrenci, İstiklal Marşını şiir olarak okudu. Konuşmaların ardından ise Liselerden ilk üçe dereceye giren öğrenciler şunlar oldu:
Fatma Ülkü Betül Kısa, Mücahit Körükçü, Onur Orhan ile İlköğretimden ilk üç dereceye
Rabia Sümeyra Sarıkaya, Büşranur Güçlü ve Rukiye Nur Erkoç ile yarışmaya katılan her öğrenciye ödüllere ve hediyeleri verildi. sürpriz hediyeler takdim edildi. Konuşmaların ardından Anadolu Gençlik Derneği tarafından başlatılan’250 bin şehidimize 250 bin hatim’ kampanyasının duası yapıldı.

Hiç yorum yok: